ΕΓΩ.......

Η φωτογραφία μου
Καπου εκει στον κόσμο.., ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ, Greece
και όπως όλοι ετσι και γω....είμαι στον κόσμο μου! Στη δική μου σφαίρα, ατμόσφαιρα και στρατόσφαιρα! Κοινώς "εχω μπεί σε τροχιά"..οχι γιατι ήθελα απαραίτητα..αλλά ίσως γιατι με βάλανε!ετσι λοιπόν καθισμένη αναπαυτικά πάνω στη μαγική μου ιπτάμενη σκουπα (γιατι εγω ναι...με "σκουπα" επελεξα να σεργιανίσω τον κόσμο) και μελετώντας ξόρκια και συνταγές με μαντζούνια για να κάνω τον "κόσμο" μου καλύτερο, σας καλωσορίζω!!!! Σημείωση μου: Για να "πουλήσεις" πνεύμα,πρέπει να το χείς!......Lilith

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Περί ψυχολογίας το ανάγνωσμα - βολτάρισμα...#1

Σουλατσάροντας λοιπόν για "ν"ιοστή φορά στους "ιερούς" τόπους του διαδικτύου που σκοπό εχει να μας κάνει "ποιητές", "ψυχολόγους", "γιατρούς", "καλύτερους ανθρώπους", να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε ανασφάλειες, δαίμονες, φρικιά, φίδια, φύκια για μεταξωτές κορδέλες, βάτραχους - πρίγκιπες βρήκα εξαιρετικά - απίστευτα ενδιαφέροντα αποσπάσματα...

θεώρησα καλό...να τα αναρτήσω...όχι μονο για να μην τα ξεχάσω αλλά για να τα μοιραστώ με όσους νομίζουν οτι θα τους κάνουν καλό..."Κάθε φορά που ένας άνθρωπος μας προκαλεί, ανασύροντας από μέσα μας ένα αρνητικό συναίσθημα, ας αναλογιστούμε πως στην πραγματικότητα ο άνθρωπος αυτός έχει γίνει ο καθρέφτης που αντανακλά κάποια δική μας ψυχική εκκρεμότητα και έτσι μας υποβάλλει στη διαδικασία να την αντιληφθούμε και να την αντιμετωπίσουμε. Οι συνάνθρωποι είναι οι συν-εργάτες μας στην αποπεράτωση του έργου προς τον Εαυτό μας. Αν ο στόχος μας είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να ενωθούμε σ' Αυτόν, τότε η ανταλλαγή ενεργειών με τους ανθρώπους είναι πολύτιμος αρωγός σ' αυτή μας την προσπάθεια αναμόχλευσης του υποσυνειδήτου και ξεκαθαρίσματος."

"Οι έπαινοι δεν είναι αγάπη΄ αυτό η Συνείδηση το γνωρίζει. Ο γήινος άνθρωπος, όμως, το παραγνωρίζει όσο ακόμα του χρειάζεται το ψεύδος του επαίνου και της επιβεβαίωσης των ανθρώπων." 

"Μην συγχέουμε, τα όνειρα με το μέλλον. Το μέλλον είναι μία αλυσίδα επιλογών που ανοίγουν συνεχώς νέους δρόμους, τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να ακολουθήσει. Μπορούμε να δούμε το μέλλον σαν ένα παρόν που έχει ήδη ξεκινήσει, σαν ένα μονοπάτι που εφόσον το ξεκινήσαμε θα μας οδηγήσει σ' ένα συγκεκριμένο προορισμό. Η ανθρώπινη ψυχή έχει συνήθως την τάση να ολοκληρώνει τις διαδρομές που επιλέγει. Γι' αυτό το μέλλον «προβλέπεται», σαν φυσική συνέχεια της αρχής που έχει γίνει. Αλλά αυτό, δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε ως καταναγκαστική δέσμευση σε προδιαγεγραμμένο - από κάποιον άλλο - μέλλον΄ είναι η πορεία που επιλέγει η ψυχή για τον εαυτό της, η οποία περνάει από συγκεκριμένους δρόμους. Απλώς, ο κάθε δρόμος έχει γνωστή και προκαθορισμένη κατεύθυνση κι αν τον επιλέξεις θα περάσεις απ' τους προκαθορισμένους γι' αυτόν το δρόμο σταθμούς. Φυσικά, πάντα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής πριν το τέλος του δρόμου, κι αυτό κάνει το δρόμο κάτι μη προβλέψιμο οριστικά."

"Τα όνειρα είναι επίσης σημάδια που ο εαυτός μας προβάλλει στα μάτια μας όσο η συνείδηση αφήνεται ελεύθερη από την επίδραση του νου. Η παρεμβολή του νου εμποδίζει τη λήψη μηνυμάτων που στέλνονται από άλλους ανθρώπους ή απ' τον ίδιο τον εαυτό μας΄ αυτά τα μηνύματα παραμένουν ανα-αποκρυπτογραφημένα στο υποσυνείδητο μέχρι να βρουν μία κατάλληλη στιγμή για να παρουσιαστούν. Η κατάλληλη στιγμή είναι ο ύπνος όπου η συνείδηση εναρμονίζεται με την Πηγή της και ο νους σιωπά. Τότε εμφανίζονται όλοι οι αγγελιοφόροι που περίμεναν στην αίθουσα αναμονής της ψυχής μας για να μας ανακοινώσουν τα κοσμικά μηνύματα."


Η Μεταφυσική στον Κ.Π. Καβάφη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....μπήκαν σε τροχια......!!!