ΕΓΩ.......

Η φωτογραφία μου
Καπου εκει στον κόσμο.., ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ, Greece
και όπως όλοι ετσι και γω....είμαι στον κόσμο μου! Στη δική μου σφαίρα, ατμόσφαιρα και στρατόσφαιρα! Κοινώς "εχω μπεί σε τροχιά"..οχι γιατι ήθελα απαραίτητα..αλλά ίσως γιατι με βάλανε!ετσι λοιπόν καθισμένη αναπαυτικά πάνω στη μαγική μου ιπτάμενη σκουπα (γιατι εγω ναι...με "σκουπα" επελεξα να σεργιανίσω τον κόσμο) και μελετώντας ξόρκια και συνταγές με μαντζούνια για να κάνω τον "κόσμο" μου καλύτερο, σας καλωσορίζω!!!! Σημείωση μου: Για να "πουλήσεις" πνεύμα,πρέπει να το χείς!......Lilith

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

εφ' "όλης" της ύλης....

Μετά απο χρόνια ήρθε πάλι εκείνη η εποχή που κάθε πρωι που ανοίγω τα μάτια μου πριν σαλέψω ελπίζω οι πόνοι με τους οποίους κοιμήθηκα το προηγούμενο βράδυ να χουν εξαφανιστεί. 
Ή τουλάχιστον να μην είναι λόγχες στα πλευρά μου. 

Πόνοι απο απουσίες, απο κούραση, απο θανάτους, κυριολεκτικούς και μεταφορικούς, απο αδικίες, απο αισχρές συμπεριφορές, απο λόγια που δεν άξιζαν να ειπωθούν και δεν μπορεί να ξεστομίσει ενα στόμα και ενα μυαλό που θέλει να μιλήσει  για αξιοπρέπεια.

Κατάλαβα βέβαια πως για ορισμένους απο τους πόνους φταιω εγω. Εγώ επέτρεψα άδικες συμπεριφορές, Εγω τις ανέχτηκα για αυτό και συνεχίστηκαν. Τα δικά μου αυτιά κώφευαν σε προσβολές και ύβρεις και τα δικαιολογούσαν όλα ως "αγάπη". Γιατί έτσι ήθελαν να με πείσουν πως είναι η αγάπη. Άνθρωποι που είπαν "πρώτη φορά αγάπησα και πρώτη φορά ένιωσα έτσι" ξαφνικά κάνουν μαθήματα για αγάπη. 

Οι άνθρωποι δεν γεννιούνται μέσα σε μια σχέση, προϋπάρχουν. Ανακαλύπτουν ταυτόχρονα ο ενας τον άλλον και τον μαθαίνουν. Συμβιβάζονται η οχι, προχωράνε μαζί οταν λένε πως υπάρχει αγάπη. Δεν κατηγορούν. Δεν μειώνουν με κάθε ευκαιρία αυτόν που αγαπάνε. Δεν τον προσβάλλουν. Ο καθένας ας βλέπει τον εαυτό του και ας γίνεται καλύτερος για εκείνον και τον σύντροφο του. Δεν γίνεσαι καλύτερος οταν μειώνεις τον άλλον, οταν τον προσβάλλεις. Εσύ χάνεις αξία..η μάλλον δείχνεις τη δική σου.

"ο κόσμος λεει"....για όλους. Για μένα, για σενα, για εμάς ...μονο για τον εαυτό του δε μιλά ο κόσμος γιατί αυτό είναι το σημείο το δύσκολο. Γιατί αν κοιτούσε ο καθένας τα χάλια του ίσως και να προσπαθούσε να τα διορθώσει. ΙΣΩΣ... ! Όμως δεν μπορούμε να λέμε και να χρησιμοποιούμε ως τεκμήριο τα λόγια του κόσμου και μετά να κάνουμε μαθήματα στο "ταίρι" μας πως δεν πρέπει ν αφήνουμε άλλους να μπαίνουν ανάμεσα μας. Είναι οξύμωρο, αντιφατικό και γελοίο. Η το ενα θα ισχύει ή το άλλο. 

"Είσαι....είσαι...είσαι...." !! "οι γύρω σου δεν σε ξέρουν. Υποκρίνεσαι παντού, Η ηθοποιία είναι στο αίμα σου...". Ενώ εσένα....σε ξέρουν;;; και που σε ξέρουν μήπως θες να ρωτήσεις τη γνώμη τους για σένα;;;
Ευτυχώς που έρχεται και ενας άνθρωπος σε "μαθαίνει" λίγους μήνες και σου κάνει το ψυχογράφημα σου. Μήπως να ασχοληθώ και γω με κάποιο ψυχογράφημα;;; 

Ξέρω όμως ποια είμαι, την αξία μου, τι μπορώ να δώσω και τι να νιώσω...γιατι μπορώ...!!! εγω το εχω ξανακάνει και θα το ξανακάνω. Όσο και να αδειάσω η να με αδειάσουν εγω θα γεμίζω. Σταγόνα σταγόνα ίσως...μα θα γεμίζω. ΜΠΟΡΩ!!!!!

Μέσεντζερ, Φειςμπουκ, αναρτήσεις.... "Ανεβάζεις αυτά που ανεβάζεις για να δείξεις οτι κατι είσαι...η το κάνεις για να σε λυπούνται...η το κάνεις για να δείξεις κάτι.." !! 
Σαφέστατα οταν θες υγιή σχέση μένεις μακριά απο το facebook. Και συ μένεις..ο άλλος;;;; (ουτε καν)

Όλοι φταίνε εκτός απο το "ταίρι" σου!!! Σε όλα τα θέματα. Και συ στην αρχή προσπαθείς να το καταλάβεις, ναι ναι...δεν φταίει αυτός, κατηγορείς τους άλλους μέχρι... που γίνεσαι και συ ενας απο αυτούς. 

Για όλα όμως αυτά, για τους πόνους τους αβάσταχτους αυτούς που βιώνω και ελπίζω να απαλλαχτώ δεν φταίει κανένας άλλος παρα μόνο εγώ. Η δική μου ανοχή και αντοχή, η δική μου διάθεση και ελπίδα να ζω με αυτόν που αγαπώ. Τα δικά μου μάτια που δεν βλέπουν τα σημάδια και τα δικά μου αυτιά που δεν ακούν. Οι δικές μου ανασφάλειες και ο φόβος να μην πονέσω με άλλη μια απώλεια. Γιατί το να μην βλέπεις αυτόν που αγαπάς, να μην ζεις μαζί του είναι ενας μικρός θάνατος. Είναι μια μεγάλη απώλεια. Οι δικές μου προσδοκίες λοιπόν φταίνε. Κανείς άλλος. 

Μια φίλη μου είπε "Μικρή μου, έτσι ειναι οι καρμικές σχέσεις κατά 99%. Δεν μπορούν ουτε μαζί, ούτε χώρια." ναι αλλά πρέπει να επιλέξουν όμως, και το χώρια είναι το καλύτερο σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά θα χαρακτηριστούν εμετικά..εχει ξαναγίνει. Μα εμένα εμετό μου προκαλούν άλλα και ενα απο αυτά είναι και η υποκρισία. 

Όλα θα περάσουν, είναι σίγουρο. Και οι πόνοι..και ο θυμός μου και η πίκρα. Αυτή που θα μείνει όμως για πάντα θα είναι η αδικία και τα φθηνά λόγια. 

Μαζί με αυτά θα μείνει και η αγάπη μου. 

Η αδικία όμως πάντα επιστρέφει και μας χαστουκίζει στα μούτρα ακόμα και μετά απο καιρό. Αρκεί βέβαια να καταλάβουμε το χαστούκι και να μη το περάσουμε για χάδι. 

Οι άδικες συμπεριφορές πάντα επιστρέφονται!!!!!!!


Το ήθελα πολύ. .. #30
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....μπήκαν σε τροχια......!!!