ΕΓΩ.......

Η φωτογραφία μου
Καπου εκει στον κόσμο.., ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ, Greece
και όπως όλοι ετσι και γω....είμαι στον κόσμο μου! Στη δική μου σφαίρα, ατμόσφαιρα και στρατόσφαιρα! Κοινώς "εχω μπεί σε τροχιά"..οχι γιατι ήθελα απαραίτητα..αλλά ίσως γιατι με βάλανε!ετσι λοιπόν καθισμένη αναπαυτικά πάνω στη μαγική μου ιπτάμενη σκουπα (γιατι εγω ναι...με "σκουπα" επελεξα να σεργιανίσω τον κόσμο) και μελετώντας ξόρκια και συνταγές με μαντζούνια για να κάνω τον "κόσμο" μου καλύτερο, σας καλωσορίζω!!!! Σημείωση μου: Για να "πουλήσεις" πνεύμα,πρέπει να το χείς!......Lilith

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Για την "ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ"..του Don Miguel Ruiz..! Βίβλος για ολους μας!!

σερφάροντας λοιπόν...η προτιμώ καλύτερα το "βολτάροντας" στο διαδίκτυο βρήκα ενα εξαιρετικό απόσπασμα που πιστεύω πως θα πρέπει να διαβαστεί δυνατά με μάτια, αυτιά, ψυχή ..όλα ορθάνοιχτα!! τα συμπεράσματα και οι ενέργειες δικές σας….!

«Enjoy» δεν θα πω… γιατί δεν θα είναι και μεγάλη ευχαρίστηση αν ουσιαστικά το διαβάσετε και σας προβληματίσει..!!! Για μένα δεν ηταν άγνωστο αφού « BEEN THERE, DONE THAT»… κοινώς το έχω δει το έργο… το διάβασα, το εμπέδωσα και πράττω όσο μπορώ τα ανάλογα εδώ και χρόνια! (θυμάμαι εκείνον τον άνετο δερμάτινο καναπέ και το πεφωτισμένο πρόσωπο απέναντι μου να μου δίνει δύναμη να δω, να μάθω και ΝΑ ΠΡΑΞΩ – Βασίλη να ‘ σαι καλά, όπου και να ‘ σαι). Παραθέτω λοιπόν..μην το αφήσετε στη μέση, αξίζει τον κόπο…!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΧΕΣΗ. Είστε πάντα πολύ ευτυχισμένοι με τον σύντροφό σας, γιατί είναι ο τέλειος άνδρας ή η τέλεια γυναίκα για εσάς. Πώς θα περιγράφατε τη ζωή σας με αυτό το άτομο;

Λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεστε με αυτό το άτομο είναι ακριβώς ίδιος με τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε με έναν σκύλο. Ένας σκύλος είναι ένας σκύλος. Ό,τι και να κάνετε, θα παραμείνει σκύλος. Δεν πρόκειται ποτέ να μετατρέψετε έναν σκύλο σε γάτα ή σε άλογο’ είναι αυτό που είναι.

Η αποδοχή αυτού του γεγονότος στις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους είναι πολύ σημαντική. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους. Είτε τους αγαπάτε όπως είναι είτε όχι. Είτε τους αποδέχεστε όπως είναι είτε όχι. Το να προσπαθείτε να τους αλλάξετε για να ταιριάξουν σε αυτό που θέλετε εσείς να είναι μοιάζει με το να προσπαθείτε να αλλάξετε έναν σκύλο σε γάτα ή μια γάτα σε άλογο.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι αυτοί που είναι’ είστε αυτοί που είστε.
Είτε χορεύετε είτε δεν χορεύετε. Πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας - να πείτε αυτό που θέλετε και να διαπιστώσετε αν είστε πρόθυμοι να χορέψετε ή όχι.
 Πρέπει να καταλάβετε αυτό το σημείο γιατί είναι εξαιρετικής σημασίας. Όταν το κατανοήσετε πραγματικά, είναι πιθανό να δείτε στους άλλους αυτό που είναι αληθινό και όχι απλώς αυτό που θέλετε να δείτε.

 Αν έχετε σκύλο ή γάτα, αναλογιστείτε πώς σχετίζεστε με το κατοικίδιο σας. Ας εξετάσουμε τη σχέση σας με έναν σκύλο, για παράδειγμα. Το ζώο γνωρίζει πώς να έχει την τέλεια σχέση μαζί σας. Όταν ο σκύλος σας κάνει κάτι κακό, πώς αντιδράτε;
Ένας σκύλος δεν ενδιαφέρεται για την αντίδραση σας’ απλώς σας αγαπάει. Δεν έχει καμία προσδοκία. Δεν είναι υπέροχο; Τι συμβαίνει, όμως, με τον φίλο ή τη φίλη σας, τον σύζυγο ή τη σύζυγο σας; Έχουν τόσες πολλές προσδοκίες και αλλάζουν συνεχώς.
Ο σκύλος είναι υπεύθυνος για το δικό του μισό της σχέσης σας.
Το μισό της σχέσης είναι απολύτως φυσιολογικό — το μισό του σκύλου. Όταν επιστρέφετε σπίτι, γαβγίζει, κουνάει την ουρά του, τρέχει πίσω σας λαχανιάζοντας, γιατί είναι χαρούμενος που σας βλέπει. Παίζει πολύ καλά το ρόλο του και ξέρετε ότι είναι ο τέλειος σκύλος. Ο δικός σας ρόλος είναι και αυτός σχεδόν τέλειος.
Αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας’ ταΐζετε τον σκύλο σας, τον φροντίζετε, παίζετε μαζί του. Τον αγαπάτε άνευ όρων’ θα κάνατε σχεδόν τα πάντα γι' αυτόν. Παίζετε τον ρόλο σας τέλεια’ το ίδιο και αυτός.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν εύκολα να φανταστούν μια τέτοια σχέση με τον σκύλο τους, αλλά γιατί όχι και με έναν άνδρα ή μια γυναίκα; Γνωρίζετε κάποιον άνδρα ή γυναίκα που να μην είναι τέλειος; Ο σκύλος είναι σκύλος και δεν έχετε πρόβλημα με αυτό. Δεν χρειάζεται να είστε υπεύθυνοι για τον σκύλο σας, δεν χρειάζεται να τον κάνετε εσείς σκύλο. Και αυτός δεν προσπαθεί να σας κάνει καλό άνθρωπο, καλό αφέντη.

Τότε γιατί δεν επιτρέπουμε σε μια γυναίκα να είναι γυναίκα ή σε έναν άνδρα να είναι άνδρας και δεν αγαπάμε αυτό το άτομο όπως είναι, χωρίς να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε;
Ίσως σκέφτεστε: «Αν, όμως, δεν είμαι με την κατάλληλη γυναίκα η τον κατάλληλο άνδρα;» Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ερώτημα. Φυσικά, πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο άτομο. Αλλά τι σημαίνει κατάλληλος άνδρας η κατάλληλη γυναίκα;
Είναι κάποιος που θέλει να πορευτεί στην ίδια κατεύθυνση με εσάς, κάποιος που συμβαδίζει με τις απόψεις και τις αξίες σας - συναισθηματικά, σωματικά, οικονομικά, πνευματικά.

Πώς ξέρετε αν ο σύντροφός σας είναι κατάλληλος για εσάς; Ας υποθέσουμε ότι είστε άνδρας και μια γυναίκα πρόκειται να σας επιλέξει. Αν υπάρχουν εκατό γυναίκες που αναζητούν έναν άνδρα και καθεμία σάς βλέπει ως πιθανό σύντροφο, για πόσες από αυτές θα είστε ο κατάλληλος; Η απάντηση είναι: Δεν ξέρετε. Γι' αυτό πρέπει να ρισκάρετε.

Μπορώ, όμως, να σας πω ότι η κατάλληλη γυναίκα για εσάς είναι αυτή που αγαπάτε όπως είναι, που δεν νιώθετε την ανάγκη να την αλλάξετε. Είστε τυχερός αν την βρείτε και ταυτοχρόνως είστε ο κατάλληλος άνδρας γι' αυτήν.
Θα είστε κατάλληλος γι' αυτήν, αν σας αγαπάει όπως είστε και δεν επιθυμεί να σας αλλάξει. Δεν χρειάζεται να είναι υπεύθυνη για εσάς’ μπορεί να σας έχει εμπιστοσύνη ότι θα είστε αυτό που ισχυρίζεστε, αυτό που προβάλλετε.
Μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής και να προβάλλει σε εσάς αυτό που είναι. Δεν θα έρθει κοντά σας προσποιούμενη ότι είναι κάτι που αργότερα θα ανακαλύψετε ότι δεν είναι. Αυτός που σας αγαπάει, σας αγαπάει ακριβώς όπως είστε. Διότι αν προσπαθεί να σας αλλάξει, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε το άτομο που θέλει. Τότε γιατί είναι μαζί σας;

Ξέρετε, είναι εύκολο να αγαπάτε τον σκύλο σας γιατί δεν έχει απόψεις για εσάς.
Σας αγαπάει άνευ όρων. Αυτό είναι σημαντικό. Αν ο σύντροφος σας σάς αγαπάει όπως είστε, η αγάπη του μοιάζει με αυτή του σκύλου. Μπορείτε να είστε ο εαυτός σας με τον σύντροφό σας’ μπορείτε να είστε άνδρας ή γυναίκα, όπως ακριβώς ο σκύλος μπορεί να είναι σκύλος μαζί σας.
Όταν γνωρίζετε ένα άτομο, αμέσως μετά το πρώτο «γεια σου», αρχίζει να σας στέλνει πληροφορίες. Ανυπομονεί να μοιραστεί το όνειρο του μαζί σας.
Σας ανοίγεται, ακόμα και αν δεν το κάνει συνειδητά. Είναι τόσο εύκολο να δείτε κάθε άτομο όπως ακριβώς είναι. Δεν χρειάζεται να λέτε ψέματα στον εαυτό σας.

Μπορείτε να δείτε τι έχετε να αντιμετωπίσετε’ και είτε το θέλετε είτε όχι. Δεν μπορείτε, όμως, να κατηγορήσετε το άλλο άτομο επειδή είναι σκύλος, γάτα ή άλογο. Αν θέλετε σκύλο, γιατί παίρνετε γάτα; Αν θέλετε γάτα, γιατί παίρνετε άλογο η κοτόπουλο;
Ξέρετε τι είδους άνδρα ή γυναίκα θέλετε; Αυτόν ή αυτήν που κάνει την καρδιά σας να τραγουδάει, που ευθυγραμμίζεται με αυτό που είστε και σας αγαπάει ακριβώς όπως είστε. Γιατί να αναγκάσετε τον εαυτό σας να συμβιβαστεί με κάτι διαφορετικό;
Γιατί να μην αποκτήσετε αυτό που θέλετε; Γιατί να προσποιείστε ότι κάνατε κάποιον να ταιριάξει σε μια εικόνα που δεν τον αντιπροσωπεύει; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάτε το συγκεκριμένο άτομο. Σημαίνει ότι κάνετε μια επιλογή και λέτε ναι ή όχι, γιατί αγαπάτε και τον εαυτό σας. Κάνετε μια επιλογή και είστε υπεύθυνος γι' αυτήν.

Αν οι επιλογές σας δεν λειτουργούν όπως θα θέλατε, δεν κατηγορείτε τον εαυτό σας. Απλώς κάνετε μια άλλη επιλογή.

Ας φανταστούμε, όμως, ότι παίρνετε έναν σκύλο, παρά το γεγονός ότι προτιμάτε τις γάτες. Αυτό που θέλετε είναι να συμπεριφέρεται σαν γάτα και προσπαθείτε να τον αλλάξετε γιατί ποτέ δεν νιαουρίζει. Τι κάνετε με έναν σκύλο; Πάρτε μια γάτα! Είναι ο μόνος τρόπος να ξεκινήσετε μια υπέροχη σχέση. Πρώτα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε, πώς και πότε το θέλετε. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τις ανάγκες του σώματος και του νου σας, καθώς και τι σας ταιριάζει.
Υπάρχουν εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, και καθένας είναι μοναδικός. Κάποιοι θα σας ταιριάζουν, άλλοι πάλι καθόλου. Μπορείτε να αγαπάτε τους πάντες’ αλλά αν σχετίζεστε με κάποιον σε καθημερινή βάση, θα χρειαστείτε ένα άτομο που να συμβαδίζει με τις πεποιθήσεις σας. Το άτομο αυτό δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ακριβώς ίδιο με σας’ αρκεί να ταιριάζετε όπως το κλειδί στην κλειδαριά - να ταιριάζετε για να μπορεί η σχέση να λειτουργεί.

Πρέπει να είστε ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό σας όσο και με όλους τους άλλους. Προβάλετε αυτό που αισθάνεστε ότι είστε πραγματικά και μην υποκρίνεστε ότι είστε κάτι άλλο. Ας υποθέσουμε ότι είστε στην αγορά: πρόκειται να πουλήσετε (τον εαυτό σας), αλλά και να αγοράσετε. Για να αγοράσετε, θέλετε να δείτε την ποιότητα αυτού που θα πάρετε. Αλλά για να πουλήσετε, πρέπει να δείξετε στους άλλους ποιος είστε. Δεν έχει να κάνει με το αν είστε καλύτερος ή χειρότερος από κάποιον άλλο’ έχει να κάνει με το να είστε ο εαυτός σας.

Αν δείτε αυτό που θέλετε, γιατί να μην το ρισκάρετε; Αλλά αν διαπιστώσετε ότι δεν είναι αυτό που θέλετε, ξέρετε ότι θα το πληρώσετε. Μην τριγυρνάτε κλαψουρίζοντας: «Ο εραστής μου με κακοποιεί», όταν αυτό ήταν ολοφάνερο από την αρχή. Μη λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Μην επινοείτε για τους ανθρώπους χαρακτηριστικά που δεν διαθέτουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Αν ξέρετε τι θέλετε, θα το βρείτε, ακριβώς όπως στη σχέση με τον σκύλο σας’ αλλά καλύτερα.

Δείτε αυτό που υπάρχει μπροστά σας’ μην εθελοτυφλείτε και μην προσποιείστε ότι βλέπετε πράγματα που δεν υπάρχουν. Μην αρνείστε αυτό που βλέπετε για να πάρετε το εμπόρευμα, όταν αυτό δεν καλύπτει πραγματικά τις ανάγκες σας. Όταν αγοράζετε κάτι που δεν χρειάζεστε, καταλήγει στην αποθήκη. Το ίδιο συμβαίνει και σε μια σχέση. Φυσικά, μπορεί να μας πάρει χρόνια για να μάθουμε αυτό το οδυνηρό μάθημα, αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα. Αν κάνετε ένα καλό ξεκίνημα, τα υπόλοιπα θα είναι πιο εύκολα, γιατί θα μπορείτε να είστε ο εαυτός σας.
Ίσως να έχετε ήδη επενδύσει αρκετό χρόνο σε μια σχέση. Αν επιλέξετε να τη συνεχίσετε, μπορείτε και πάλι να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, αποδεχόμενοι τον σύντροφο σας και αγαπώντας τον όπως είναι. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω’ να αποδεχτείτε τον εαυτό σας και να τον αγαπήσετε ακριβώς όπως είναι. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε πραγματικά αυτό που είστε και να το εκφράζετε. Είστε αυτοί που είστε, και αυτό είναι όλο. Δεν χρειάζεται να προσποιείστε ότι είστε κάτι άλλο. Όταν προσποιείστε ότι είστε κάτι διαφορετικό, πάντα θα αποτυγχάνετε.

Μόλις αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι, το επόμενο βήμα είναι να αποδεχτείτε τον σύντροφο σας. Αν αποφασίσετε να είστε με ένα άτομο, μην επιχειρήσετε να το αλλάξετε. Όπως ακριβώς με τον σκύλο ή τη γάτα σας, αφήστε το να είναι ο εαυτός του. Έχει το δικαίωμα να είναι ο εαυτός του’ έχει το δικαίωμα να είναι ελεύθερο. Όταν στερείτε την ελευθερία από τον σύντροφο σας, στην ουσία στερείτε την ελευθερία από τον εαυτό σας γιατί πρέπει να είστε συνεχώς παρόντες για να βλέπετε τι κάνει ή τι δεν κάνει ο σύντροφος σας. Και αν αγαπάτε τον εαυτό σας, δεν πρόκειται ποτέ να παραιτηθείτε από την προσωπική σας ελευθερία.

Διακρίνετε τις δυνατότητες που προσφέρει μια σχέση; Εξερευνήστε τες. Να είστε ο εαυτός σας. Βρείτε ένα άτομο που σας ταιριάζει. Διακινδυνεύστε το, αλλά να είστε ειλικρινείς. Αν πάει καλά, συνεχίστε. Διαφορετικά, κάντε μια χάρη σε εσάς και στον σύντροφο σας: αποχωρήστε ή αφήστε τον να φύγει. Μην είστε εγωιστές. Δώστε του την ευκαιρία να βρει αυτό που θέλει πραγματικά και ταυτόχρονα δώστε την ίδια ευκαιρία και στον εαυτό σας. Αν τα πράγματα δεν πρόκειται να εξελιχθούν με αίσιο τρόπο, είναι προτιμότερο να κοιτάξετε σε διαφορετική κατεύθυνση. Αν εσείς δεν μπορείτε να τον αγαπήσετε όπως είναι, κάποιος άλλος ίσως το κάνει. Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας ούτε τον χρόνο του συντρόφου σας. Αυτό είναι σεβασμός.

Αν είστε ο προμηθευτής και ο σύντροφός σας ο εξαρτημένος, και δεν το θέλετε αυτό, ίσως να ήσασταν πιο ευτυχισμένοι με κάποιον άλλο. Αλλά αν αποφασίσετε να παραμείνετε σε αυτή τη σχέση, βάλτε τα δυνατά σας γιατί εσείς θα δρέψετε την ανταμοιβή. Αν μπορείτε να αγαπήσετε τον σύντροφό σας όπως είναι, αν μπορείτε να του ανοίξετε εντελώς την καρδιά σας, μπορείτε να φτάσετε στον παράδεισο μέσω της αγάπης σας.

Αν έχετε ήδη μια γάτα και θέλετε σκύλο, τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να αρχίσετε να εξασκείστε από αυτό το σημείο. Πρέπει να βάλετε στόχο ένα νέο ξεκίνημα κόβοντας τους δεσμούς σας με το παρελθόν και ξεκινώντας από την αρχή. 
Δεν χρειάζεται να είστε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Όλοι μπορούμε να αλλάξουμε, και μάλιστα προς το καλύτερο. Το να συγχωρήσετε ό,τι συνέβη ανάμεσα σε εσάς και στον σύντροφό σας σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Ξεχάστε το, γιατί είχε μόνο προσωπική σημασία. Δεν ήταν παρά μια παρεξήγηση’ η αντίδραση κάποιου που πληγώθηκε και προσπαθεί να εκδικηθεί. Δεν αξίζει κάτι που συνέβη στο παρελθόν να καταστρέψει την πιθανότητα να φτάσετε στον παράδεισο μέσα από τη σχέση σας. Βρείτε το θάρρος που χρειάζεται για να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις αυτή τη σχέση ή να την εγκαταλείψετε. Ξεχάστε το παρελθόν και ξεκινήστε κάθε μέρα σε ένα ανώτερο επίπεδο αγάπης. Αυτό θα κρατήσει τη φλόγα ζωντανή και θα κάνει την αγάπη σας ακόμα πιο δυνατή.
Φυσικά, θα πρέπει να εξετάσετε τι σημαίνει να έχετε τις καλές και τις κακές στιγμές σας.
Αν η συναισθηματική ή η σωματική κακοποίηση είναι μια κακή στιγμή, δεν ξέρω αν το ζευγάρι θα πρέπει να συνεχίσει. Αν μια κακή στιγμή είναι όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του ή έχει ένα ατύχημα, τότε σαφώς πρόκειται για μια διαφορετικού είδους κακή στιγμή. Αν οι κακές στιγμές πηγάζουν από τον φόβο, την έλλειψη σεβασμού, τον εξευτελισμό ή το μίσος, δεν ξέρω από πόσες κακές στιγμές μπορεί να επιβιώσει ένα ζευγάρι.

Στη σχέση με τον σκύλο σας, ίσως να έχετε μια κακή στιγμή. Για τον οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να συμβεί - ένα ατύχημα, μια κακή μέρα στη δουλειά ή οτιδήποτε άλλο. Επιστρέφετε στο σπίτι και ο σκύλος είναι εκεί γαβγίζοντας, κουνώντας την ουρά του, αναζητώντας την προσοχή σας. Δεν έχετε διάθεση να παίξετε μαζί του, αλλά αυτός είναι εκεί. Δεν θα νιώσει πληγωμένος επειδή δεν θέλετε να παίξετε, δεν θα το πάρει προσωπικά. Μόλις γιορτάσει την επιστροφή σας και καταλάβει ότι δεν θέλετε να παίξετε, φεύγει και παίζει μόνος του. Ο σκύλος δεν παραμένει εκεί και δεν επιμένει ότι πρέπει να είστε χαρούμενοι.

Μερικές φορές μπορεί να νιώσετε ότι λαμβάνετε περισσότερη υποστήριξη από τον σκύλο σας παρά από έναν σύντροφο που θέλει να σας κάνει ευτυχισμένους. Αν δεν έχετε διάθεση να είστε χαρούμενοι και θέλετε απλώς να μείνετε σιωπηλοί, αυτό δεν έχει σχέση με τον σύντροφό σας. Ίσως να αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα και να αισθάνεστε την ανάγκη να μείνετε σιωπηλοί. Όμως, αυτή η σιωπή μπορεί να τον οδηγήσει σε μια πληθώρα υποθέσεων: «Τι έκανα τώρα; Εξαιτίας μου συμβαίνει αυτό». Δεν έχει να κάνει με τον σύντροφό σας’ δεν είναι τίποτα προσωπικό. Αν σας αφήσει μόνους, η ένταση θα φύγει και θα είστε ξανά ευτυχισμένοι.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ταιριάζει το κλειδί στην κλειδαριά, γιατί αν ο ένας από τους δύο έχει μια κακή στιγμή ή περνάει μια συναισθηματική κρίση, η συμφωνία σας είναι να αφήσετε ο ένας τον άλλον να είναι ο εαυτός του. Τότε, η σχέση περνάει σε ένα άλλο επίπεδο’ είναι ένας διαφορετικός τρόπος ύπαρξης, και όλο αυτό μπορεί να είναι πολύ όμορφο!

Η σχέση είναι τέχνη. Είναι πιο δύσκολο να ελέγξουμε το όνειρο που δημιούργησαν δύο άνθρωποι από το όνειρο του ενός. Για να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι, πρέπει να διατηρείτε το μισό σας σε άριστη κατάσταση. Είστε υπεύθυνοι για το δικό σας μισό και αυτό ασφαλώς περιέχει και κάποια απορρίμματα. Τα απορρίμματά σας είναι δικά σας. Αυτός που πρέπει να ασχοληθεί με αυτά είστε εσείς, όχι ο σύντροφός σας. 
 Αν εκείνος προσπαθήσει να τα καθαρίσει, θα καταλήξει με σπασμένη μύτη. Πρέπει να μάθουμε να μη χώνουμε τη μύτη μας εκεί που κανένας δεν τη θέλει.
Το ίδιο συμβαίνει και με το μισό του συντρόφου σας.

Έχει και αυτός τα δικά του απορρίμματα. Αποδεχόμενοι αυτό το γεγονός, του επιτρέπετε να ασχοληθεί με αυτά. Θα τον αγαπάτε και θα τον αποδέχεστε με όλα του τα απορρίμματα, θα τα σέβεστε. Δεν βρίσκεστε στη σχέση για να καθαρίσετε τα απορρίμματα του συντρόφου σας’ θα τα καθαρίσει ο ίδιος.

Ακόμα και αν ζητήσει τη βοήθειά σας, έχετε την επιλογή να αρνηθείτε. Το να αρνηθείτε δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπάτε ή δεν τον αποδέχεστε’ απλώς, ότι δεν είστε σε Θέση ή δεν θέλετε να παίξετε αυτό το παιχνίδι. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφος σας θυμώσει, μπορείτε να πείτε: «Έχεις το δικαίωμα να θυμώνεις, αλλά δεν χρειάζεται να κάνω και εγώ το ίδιο επειδή είσαι θυμωμένος. Δεν έκανα τίποτα για να προκαλέσω το θυμό σου». Δεν είστε υποχρεωμένοι να δεχτείτε τον θυμό του συντρόφου σας, αλλά μπορείτε να του επιτρέψετε να θυμώσει. Δεν χρειάζεται να μαλώσετε’ απλώς επιτρέψτε του να είναι ο εαυτός του, επιτρέψτε του να γιατρευτεί χωρίς να παρέμβετε. Μπορείτε, επίσης, να συμφωνήσετε να μην παρεμβαίνει στη δική σας θεραπευτική διαδικασία.
Ας πούμε ότι είστε άνδρας και είστε ευτυχισμένος και, για τον οποιονδήποτε λόγο, η σύντροφος σας δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη. Έχει προσωπικά προβλήματα’ αντιμετωπίζει τα απορρίμματά της και είναι δυστυχισμένη. Επειδή την αγαπάτε, θα τη στηρίξετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνετε και εσείς δυστυχισμένος επειδή είναι εκείνη. Αυτό δεν είναι υποστήριξη. Αν είναι δυστυχισμένη και γίνετε και εσείς δυστυχισμένος, θα βουλιάξετε και οι δύο. Αν είστε ευτυχισμένος, η δική σας ευτυχία μπορεί να επαναφέρει και τη δική της.
Κατά τον ίδιο τρόπο, αν είστε μελαγχολικός και εκείνη είναι ευτυχισμένη, η ευτυχία της είναι το στήριγμα σας. Για το δικό σας καλό, αφήστε την να είναι ευτυχισμένη’ μη δοκιμάσετε καν να της στερήσετε την ευτυχία της. Ό,τι και να συμβεί στη δουλειά σας, μην επιστρέψετε σπίτι και της πετάξετε το δηλητήριο σας. Μείνετε σιωπηλός και δώστε της να καταλάβει ότι δεν έχει σχέση με εκείνη, απλώς αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να πείτε: «Συνέχισε να είσαι ευτυχισμένη, συνέχισε να διασκεδάζεις, και θα έρθω κοντά σου όταν θα μπορώ να απολαύσω την ευτυχία σου. Αυτή τη στιγμή, έχω ανάγκη να μείνω μόνος».

Αν κατανοήσετε την έννοια του πληγωμένου νου, θα καταλάβετε τον λόγο για τον οποίο οι ερωτικές σχέσεις είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Το συναισθηματικό σώμα νοσεί. Είναι πληγωμένο- έχει δηλητήριο. Αν δεν αντιληφθούμε ότι είμαστε άρρωστοι ή ότι ο σύντροφός μας είναι άρρωστος, γινόμαστε εγωιστές. Οι πληγές πονάνε και πρέπει να τις προστατέψουμε, ακόμα και από το άτομο που αγαπάμε. Αν, όμως, έχουμε επίγνωση της κατάστασης, μπορούμε να κάνουμε διαφορετικές συμφωνίες. Όταν συνειδητοποιούμε ότι ο σύντροφός μας έχει πληγές, και τον αγαπάμε, τότε ασφαλώς δεν θέλουμε να τις αγγίξουμε. Δεν θέλουμε να τον πιέσουμε να γιατρέψει τις πληγές του, ούτε βέβαια τις δικές μας.
Διακινδυνεύατε και αναλάβετε την ευθύνη να κάνετε μια νέα συμφωνία με τον σύντροφό σας — όχι μια συμφωνία που διαβάσατε σε κάποιο βιβλίο, αλλά μια συμφωνία που θα λειτουργεί για εσάς. Αν δεν λειτουργήσει, αλλάξτε την και δημιουργήστε μια νέα. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να εξερευνήσετε νέα ενδεχόμενα, να δημιουργήσετε νέες συμφωνίες που θα βασίζονται στον σεβασμό και την αγάπη. Η επικοινωνία μέσω του σεβασμού και της αγάπης είναι το κλειδί για να διατηρείτε την αγάπη ζωντανή και να μη βαρεθείτε μέσα στη σχέση σας. Έχει να κάνει με το να βρείτε τη φωνή σας και να εκφράσετε τις ανάγκες σας. Έχει να κάνει με το να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας.
Αυτό που θα μοιραστείτε με τον σύντροφό σας δεν είναι τα απορρίμματα, αλλά η αγάπη σας, ο ρομαντισμός, η κατανόηση. Ο σκοπός είναι να είστε και οι δύο όλο και πιο ευτυχισμένοι, και αυτό απαιτεί όλο και περισσότερη αγάπη. Είστε ο τέλειος άνδρας ή η τέλεια γυναίκα, όπως ο σκύλος είναι ο τέλειος σκύλος. Αν συμπεριφέρεστε στον σύντροφό σας με αγάπη και σεβασμό, ποιος θα επωφεληθεί τελικά; Εσείς και μόνο εσείς.
Γιατρέψτε το δικό σας μισό και θα είστε ευτυχισμένοι. Αν μπορείτε να γιατρέψετε αυτό το κομμάτι σας, τότε θα είστε έτοιμοι για μια σχέση χωρίς φόβο, χωρίς υποχρεώσεις. Αλλά θυμηθείτε, μπορείτε να γιατρέψετε μόνο το δικό σας μισό. Αν είστε σε μια σχέση και δουλεύετε επάνω στο δικό σας μισό, ενώ ο σύντροφός σας δουλεύει επάνω στο δικό του, θα δείτε πόσο γρήγορα θα σημειώσετε πρόοδο. Η αγάπη είναι αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους και αν γίνετε υπηρέτης της αγάπης, και το ίδιο κάνει και ο σύντροφός σας, μπορείτε να φανταστείτε τις δυνατότητες που σας προσφέρονται. Θα έρθει η μέρα που θα μπορείτε να είστε μαζί με τον σύντροφό σας χωρίς ενοχές και επικρίσεις, χωρίς θυμό και θλίψη. Θα είναι υπέροχη η μέρα που θα μπορείτε να είστε απολύτως ανοιχτοί, μόνο για να μοιραστείτε, να υπηρετήσετε, να προσφέρετε την αγάπη σας.
Εφόσον αποφασίσετε να γίνετε ζευγάρι, βρίσκεστε εκεί για να υπηρετείτε αυτόν που αγαπάτε, αυτόν που έχετε επιλέξει. Βρίσκεστε εκεί για να προσφέρετε την αγάπη σας στον αγαπημένο σας, για να είστε ο ένας υπηρέτης του άλλου. Με κάθε φιλί, με κάθε άγγιγμα, αισθάνεστε ότι βρίσκεστε εκεί για να προφέρετε ευχαρίστηση στον αγαπημένο σας, χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ερωτική πράξη, αλλά και με τη συντροφικότητα. Και η ερωτική πράξη γίνεται υπέροχη, βέβαια, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μετατρέπεται σε μέθεξη, σε πλήρη παράδοση, σε χορό, σε τέχνη, στην υπέρτατη έκφραση ομορφιάς.
Μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία που να λέει: «Μου αρέσεις, είσαι υπέροχος και με κάνεις να αισθάνομαι πολύ όμορφα. Θα φέρω τα λουλούδια, εσύ βάλε απαλή μουσική. Θα χορέψουμε και θα ανέβουμε μαζί στα ουράνια». Είναι πανέμορφο, εκπληκτικό, ρομαντικό. Δεν πρόκειται πλέον για πόλεμο για την απόκτηση ελέγχου, αλλά για προσ Εφόσον αποφασίσετε να γίνετε ζευγάρι, βρίσκεστε εκεί για να υπηρετείτε αυτόν που αγαπάτε, αυτόν που έχετε επιλέξει. 
 Βρίσκεστε εκεί για να προσφέρετε την αγάπη σας στον αγαπημένο σας, για να είστε ο ένας υπηρέτης του άλλου. Με κάθε φιλί, με κάθε άγγιγμα, αισθάνεστε ότι βρίσκεστε εκεί για να προφέρετε ευχαρίστηση στον αγαπημένο σας, χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση. Δεν έχει να κάνει μόνο με την ερωτική πράξη, αλλά και με τη συντροφικότητα. Και η ερωτική πράξη γίνεται υπέροχη, βέβαια, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Μετατρέπεται σε μέθεξη, σε πλήρη παράδοση, σε χορό, σε τέχνη, στην υπέρτατη έκφραση ομορφιάς.
Μπορείτε να κάνετε μια συμφωνία που να λέει: «Μου αρέσεις, είσαι υπέροχος και με κάνεις να αισθάνομαι πολύ όμορφα. Θα φέρω τα λουλούδια, εσύ βάλε απαλή μουσική. Θα χορέψουμε και θα ανέβουμε μαζί στα ουράνια». Είναι πανέμορφο, εκπληκτικό, ρομαντικό. Δεν πρόκειται πλέον για πόλεμο για την απόκτηση ελέγχου, αλλά για προσφορά υπηρεσίας!

Όμως, αυτό μπορείτε να το κάνετε όταν η αγάπη για τον εαυτό σας είναι πολύ δυνατή.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.....μπήκαν σε τροχια......!!!